Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) Bilimsel Eczacılığın 185’inci Yıl Dönümü Anısına Ağaçlandırma Programı Düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Karaman Eczacı Odası ve Alliance Healthcare Ecza Deposu iş birliğiyle üniversite yerleşkesinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, Alliance Healthcare Ecza Deposu CEO’su Selim Taşo, Türkiye Bölge Direktörü Mahmut Cici, Karaman Eczacı Odası Başkanı Zühtü Bahadır Bayraç, eczacılar, üniversite personeli ve davetliler katıldı. Programda konuşan Karaman Eczacı Odası Başkanı Zühtü Bahadır Bayraç, “14 Mayıs 1839 tarihinde ‘Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’ye bağlı eczacılık mesleğine yönelik eğitim vermek üzere bir sınıf açılmıştır. Her yıl akademik eğitimin başladığı 14 Mayıs tarihi ‘Eczacılık Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bizlerde sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ağaca ve insana yapılan yatırım en uzun yatırımdır. Bu nedenle bizde ilim ve irfan yuvası gençlerin yetiştiği üniversitemizde bu etkinliği yapmaya karar verdik. Destek veren, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 2017 yılından beri farklı illerde ağaçlandırma çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Alliance Healthcare Ecza Deposu CEO’su Selim Taşo ise “Gelecekte çocuklarımıza temiz ve güzel bir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Üniversiteye bizlere böyle bir alan tesis ettiği ve bizleri misafir ettiği için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan ise ağaç dikmenin uzun vadede ne kadar değerli ve önemli olduğuna vurgu yaptı. Ağaç ve insan sağlığı arasında büyük bir etki olduğunu ve ağacın insanda pozitif duygular uyandırdığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, Karaman Eczacı Odası ve Alliance Healthcare Ecza Deposuna desteklerinden dolayı teşekkür etti. Vali Yardımcısı Mehmet Yasin Erkan da ağaçlandırma programına hizmet eden, emek veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından üniversite yerleşkesine Alliance Healthcare Ecza Deposu ve Karaman Eczacılar Odası katkılarıyla 18 süs elması, 136 mavi selvi ve 158 adet erguvan fidanı toprakla buluştu.

Kategori : Genel, ODA - Mayıs 24, 2024