Lütfen Bekleyiniz...

ECZANELERİMİZDE YAŞANAN ŞİDDET OLAYLARINI DURDURUN!

Son dönemde eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olayları hem eczacılarımızı ciddi anlamda mağdur etmekte hem de güven içinde sağlık hizmeti sunmalarına engel olmaktadır.

Bunun son örneği İstanbul Avcılar’da bulunan Göksu Eczanesi’nde yaşanmıştır. Meslektaşımız Ecz. Emrah Göksu, bir hasta yakını tarafından eczanesinde yumrukla darp edilmiştir. Saldırgan, eşdeğer ilaç verdiği gerekçesiyle meslektaşımıza saldırıda bulunmuştur.

Eşdeğer ilaç; güvenilir, etkin ve ekonomik ilaçtır. Eczacılar, aynı etken maddeyi içeren ve aynı farmakolojik özelliklere sahip ilaçlar arasında eşdeğerini verebilme yetki ve bilgisine sahiptir.

Birinci basamak sağlık danışmanı olarak sağlık hizmeti veren eczacılarımızın sundukları bu hizmetin güvenli ortamlarda yerine getirilebilmesi, yetkili makamların görev ve sorumluluğundadır. Eczanelerimizde yaşanan şiddet olaylarının durdurulması için sorumluluğu bulunan bütün yetkilileri acilen göreve çağırıyor, meslektaşımıza ve tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Kategori : TEB - Nis 12, 2023


Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!