Lütfen Bekleyiniz...

Ek-5 Eczane Bilgi Formu Hakkında

Birliğimiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında 22.05.2019 tarihinde imzalanan, 2019/1 Ek Protokol kapsamında, eczanelerin Kurum ile 2019 yılı için yapacağı sözleşme yenileme işlemlerinde, Tip Sözleşme Formu ekinde ibraz edecekleri EK-5 Eczane Bilgi Formu, 7143 Sayılı Kanun kapsamında stok düzenleme hakkından yararlanan meslektaşlarımızın, bu işlem için düzenledikleri fatura tutarının da yer alacağı şekilde düzenlenmiştir.

7143 sayılı Kanun’dan yararlanan meslektaşlarımız dışında, İnteraktif Vergi Dairesinden temin edeceği EK-5 Formu Kurum taşra teşkilatına ibraz edecek meslektaşlarımızın, formun Vergi Dairesine onaylatılmadığı gerekçesiyle bürokratik gecikmelerle karşılaşabileceği; Vergi Dairelerinin ise, interaktif vergi dairesinden form temini uygulamasının başlamış olması itibariyle, EK-5 Formlara onay vermekten imtina edebilecekleri; bu durumların, sözleşme yenileme işlemlerinde aksamalara ve uzamalara neden olabileceğinin öngörülmesi sebebiyle;

Meslektaşlarımızın temin durumuna göre, İnteraktif Vergi Dairesinden alınmış olanlar ile mükellefin bağlı bulunduğu Vergi Dairesinden onaylatılmış olan EK-5 Eczane Bilgi Formlarının tümünün, sözleşme işlemleri sırasında geçerli sayılması talebimiz Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilmiştir.

Kurum tarafından Birliğimize iletilen ve ekte yer alan 12.06.2019 tarihli yazıda;

2018 yılında yayımlanan 7143 sayılı Kanun kapsamında stok düzeltme işlemine başvuran eczanelerin 2019/1 Ek Protokolü ekinde yer alan ve 7143 sayılı Kanun kapsamında kesinlen faturalara ilişin düzenlemelerin de bulunduğu EK-5 Eczane Bilgi Formlarını ilgili Vergi Dairesinden onaylı olarak Kuruma ibraz etmesi gerektiği, Farklı ticari faaliyetleri bulunması, vereseli faaliyet göstermesi gibi nedenlerle satış hasılatı belirlenmesinde güçlük olan eczaneler, eczane satış hasılatları Kurum kayıtları ile uyuşmayan eczaneler ve benzeri şekilde satış hasılatı beyanına ilişkin ihtilaf olan eczaneler hariç olmak üzere, Eczaneler tarafından İnteraktif Vergi Dairesinden alınan Eczane Bilgi Formunun Kuruma ibraz edilebileceğinin değerlendirildiği bildirilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 12.06.2019 tarih ve E.8539197 sayılı yazısı için tıklayınız.

Kategori : SGK, TEB - Haz 13, 2019

Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!