Eczacılar Anıt Parkı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden eczacılar ve eczane çalışanlarının anısını ve adını yaşatmak adına, Türk Eczacıları Birliği ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Eczacılar Anıt Parkı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katılımıyla açıldı. Açılış törenine; CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Türk Eczacıları Birliği Eski Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyeleri, Bölge Eczacı Odası Başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konuşmasında, “En zor şartlarda görevleri başında çalışan eczacıları unutmamak adına bu anıt parkta isimlerini yaşatacağız. Belediyemiz ve Türk Eczacılar Birliği’nin ortak çalışması ile bu parkı Çankaya’ya kazandırdık. Bu parkın anlamı da çok önemli. 84 eczacıyı ve eczane çalışanını görevleri başında, pandemi döneminde kaybettik. Biz onları unutmadık ve onları unutturmamak adına da bu parkta isimlerini yaşatacağız. Biz Çankaya’da vatana millete hizmet edenleri, şehitleri, kültür ve sanat insanlarını unutmayız” ifadelerini kullandı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, konuşmasında“ Halkımızın yanında olmak, salgını bir an evvel sonlandırmak, salgının etkilerini azaltmak için tüm riskleri göze aldık. Dur durak bilmeden çalıştık. Ve bizler hayat kurtarmaya çalışırken hayatlarımızı kaybettik. Bu koruma ve yaşatma mücadelesinde 63 meslektaşımızı, 22 eczane ve eczacı odası çalışanımızı yitirdik. Bizler yaşıyorsak, bunu, bizden önce mücadelede kaybettiklerimize borçluyuz. Biz, bugün, asla ödeyemeyiz bu borcu, ama bir nebze de olsa görevimizi yerine getirmek için buradayız, birlikteyiz” ifadelerine yer verdi. Pandemide hayatını kaybeden eczacıların ve eczane çalışanlarının yakınlarına plaket takdiminin ardından anıtın açılışı yapıldı. 8 bin 162 metrekarelik alana inşa edilen Eczacılar Anıt Parkı, 425 metrekarelik çocuk oyun alanı, 385 metrekarelik basketbol sahası, kum ve süs havuzu ile 5 bin 700 metrekarelik yeşil alana ev sahipliği yapıyor.

Kategori : TEB - Eki 13, 2021