Lütfen Bekleyiniz...

“Aşıyla Gaza Bas” Takımından Türk Eczacıları Birliği’ne Ziyaret ve Teşekkür

Ecz. Barış Sönmez ve Dr. Lami Günay “COVID-19’u Önlemek Adına Farkındalık ve COVID-19 ile Mücadelede Hayatını Kaybeden Sağlık Emekçileri Anısına” TransAnatolia 2021 yarışına katılıyorlar. Yarışmanın Raid kategorisine katılacak sağlık çalışanlarının aracı “Maske, Mesafe, Hijyen, Aşı” ve “COVID-19 Meslek Hastalığı Sayılsın” sloganlarıyla kaplı.

Türk Eczacıları Birliği’ne gelerek süreçteki desteklerinden dolayı teşekkür eden sağlık çalışanları yarışmanın ileri bir tarihe ertelendiğini fakat insanları aşıya davet eden projelerine devam edeceklerini söylediler. Türkiye’deki aşılama oranının hala çok yetersiz olduğunu, aşı karşıtlarının insanları etkilediğini ve kararsız bıraktığını belirten sağlık çalışanları yeni hedeflerini “Birlikte mavi olalım” olarak aktardılar. Aşılama oranı %75’in altında olan illere giderek “Aşıyla Gaza Bas” ve “Birlikte mavi olalım” mesajını götüreceklerini söylediler.

Sosyal sorumluluk projeleri ile gittikleri her ilde dikkat çeken “Aşıyla Gaza Bas” ekibinin mesajları çok net: “Aşı candır, hayat kurtarır ve aşı kararsızlığı hem size hem de sevdiklerinize zarar verir.”

Sönmez ve Günay konuya ilişkin şunları aktardı: “Sağlık Bakanlığının kendi verilerine göre, COVID nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99’u aşısız ya da tek doz aşı olmuş insanlar. Dünyada da ölenlerin yüzde 90’ından fazlası aşısız. Ayrıca, COVID 19’un kimi öldüreceği de belli değil. Hayatını kaybedenlerin büyük oranı 65 yaş üzerinde. Ancak bu, daha genç olanlarımız hayatını kaybetmeyecek demek değil. Genç, yaşlı demeden aşı olun. COVID-19 meslek hastalığı sayılsın.

Bizler, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın ailelerine COVID 19’un meslek hastalığı sayılması noktasında borçluyuz diye düşünüyoruz. O nedenle de, Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere bu talebimizi tekrarlıyoruz: COVID 19 meslek hastalığı sayılmalıdır.”

Kategori : TEB - Ağu 16, 2021


Yorumlar

Yorum yapmak için lütfen giriş yapın!